Om Våbenhistorisk Selskab

Våbenhistorisk Selskab er et mere end 85 år gammelt landsdækkende selskab der blev stifter i 1932. Selskabet er Europas største og mest ansete sammenslutning af personer med teknisk og historisk interesse for at studere, samle og bevare civile og militære våben, uniformer og militaria, med vægt på de historiske forhold. 

At udbrede kendskabet til de forannævnte områder samt at placere emnerne i deres rette historiske og kulturelle sammenhæng, gennem oplysende virksomhed, Selskabets formål er:

  • at arbejde for bedst mulige vilkår for medlemmerne i forhold til lovgivningen og offentlige myndigheder.

Selskabet er initiativtager til et samarbejde mellem våbenhistoriske selskaber i Norden og deltager i øvrigt aktivt i det europæiske historiske samarbejde.

Som medlem af Våbenhistorisk Selskab

får du mange fordele:

  • Du modtager Våbenhistorisk Årbog og 7 numre af Våbenhistorisk Tidsskrift hvert år.
  • Mulighed for at downloade alle selskabets tidsskrifter helt tilbage fra 1932 og til i dag.
  • Mulighed for tilknytning til en Lokalgruppe i nærheden af din bopæl.
  • Mulighed for at købe eller sælge på selskabets Formidlingssalg, en intern auktion, kun for medlemmer.
  • Du får adgang til et lukket forum, kun for medlemmerne, hvor du kan stille spørgsmål eller hjælpe andre medlemmer.
  • Der er også mulighed for at deltage i medlemsmøder, foredrag, studiekredse, byttemøder, udstillinger, messer, museumsbesøg og weekendture. 
  • Deltage i den årlige Samlermesse i Rødoverhallen, enten som besøgende eller med egen stand.

Andre fordele

Som ny samler kan det være vanskeligt, at få information og inspiration. Hos Våbenhistorisk Selskab kan du komme i kontakt med erfarne samlere og militær historikere, som kan inspirere dig til at komme videre med dit interesse og samleområdeFormidlingssalg og byttearrangementer giver medlemmerne mulighed for at etablere eller udvide deres samling.

Vaabenhistorisk Selskab er også en interesseorganisation som varetager dine interesser. Selskabet er høringsinstans i spørgsmål omkring våbenloven og selskabet deltager i internationalt samarbejde omkring dette.

Som medlem i Vaabenhistorisk Selskab har du en organisation i ryggen. Det betyder at du bliver orienteret om, bl.a., kommende ændringer i våbenloven og i visse tilfælde får du også mulighed for at kommentere kommende ændringer.

Har du fået lyst til at blive medlem

Så klik dig frem til Indmeldelsesformularen.

Er der flere i husstanden, der kunne tænke sig at være medlem? Se prisen på indmeldelsesformularen.

Familiemedlemmet får ingen post, men ellers alle medlemsfordele inklusiv stemmeret ved Generalforsamlingen.

Søg om medlemsskab

Som medlemmer i Vaabenhistorisk Selskab optages personer som er fyldt 15 år. Forinden du ansøger om medlemskab, er du velkommen til at deltage i vores møder et stykke tid, og hvis du ikke kender nogen medlemmer i Vaabenhistorisk Selskab er du velkommen til at kontakte os. Så vil vi formidle kontakt til den nærmeste lokalgruppe.

Læs selskabets vedtægter. 

Du kan ansøge om medlemskab af selskabet ved at udfylde denne indmeldelsesformular. Når du har udfyldt formularen sender du den ved at trykke på knappen "Send".

Hvis der er noget du er usikker på eller, hvis du ønsker yderligere oplysninger, vil vi meget gerne høre fra dig. Du kan kontakte os ved at klikke Kontakt.

 

Chakoten indbyder til anvisningssalg

Lørdag den 17. februar 2024 kl. 13.00 Rødovregård, Kirkesvinget 1. 2610 Rødovre

Medlemmer, der ikke kan være til stede, kan aftale med et tilstedeværende medlem, at denne byder på den fraværendes vegne, eller der kan fremsendes et skriftligt bud til Steen Jensen på e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Eventuelle bud skal være fremme senest dagen før anvisningssalget kl. 16.00. De her anførte beløb er minimumspris. Effekterne sælges som beset. Der betales kontant umiddelbart efter anvisningssalget. MobilPay er ikke muligt.

Link til PDF med salgs liste.